• Legendy českého sportu na naší škole!
          • Legendy českého sportu na naší škole!

            Ikona ledního hokeje, Petr Čajánek, Klára Křížová, hvězda alpského lyžování, skvělá sportovní gymnastka Jana Komrsková a současný juniorský mistr světa Miroslav Knedla navštívili svoji základní školu.

            „Jedno ale mají společné – k úspěchu jim pomohla i léta strávená na sportovní základní škole nesoucí jméno legendárního atleta“ (idnes.cz)

            „Spoustu toho zapomenete, ale nejdůležitější je, že škola vás naučí se učit a zodpovědnosti,“ říká trojnásobný mistr světa Petr Čajánek

            Články a foto na iDnes.cz a denik.cz a naše fotky :-)

        • Exkurze do Vídně
          • Exkurze do Vídně

            Ve čtvrtek 30.5. jsme se s žáky 9. ročníku vydali do Vídně - města Sachrova dortu, valčíku, Marie Terezie či císaře Fantiška Josefa I. a jeho ženy Sisi. Po tomto krásném historickém městě nás provázel zkušený průvodce CK Rapant s.r.o. Zlín.

            Zavedl nás do zahrad a k fontáně zámku Schönbrunn, v centru města k Hofburgu, Opeře a Albertině, viděli jsme honosné budovy Neues Rathaus, Parlament, Burgteater, Spanischereitschule, prošli jsme se po slavných ulicích Graben, Kärntnerstrasse a dalších. U impozantního domu Svatého Štěpána byl rozchod a děti měly mimo jiné možnost ochutnat vynikající zmrzlinu nebo Mozartkugeln.

            Nejvíc se všichni těšili do zábavního parku Prater, kde nás čekalo mnoho neobvyklých atrakcí se spoustou zábavy. Bohužel se zrovna spustil déšť, ale i tak někteří zvládli i ty opravdu adrenalinové atrakce - vodní skluzavku, horskou dráhu nebo kolosální vyhlídkové obří kolo Riesenrad.

            V tento den jsme nejen nahlédli do pulzující metropole s patrným vlivem habsburské monarchie, ale zároveň jsme měli možnost vyzkoušet si, co jsme se naučili v hodinách němčiny.

            Všechny fotografie ve Fotogalerii školy na zonerama.com

        • Olympiáda v orientačním běhu
          • Olympiáda v orientačním běhu

            Ve čtvrtek 18. dubna jsme se zúčastnili III. kola Zlínské olympiády škol v orientačním běhu. O největší úspěch naší školy se zasloužila dvojice Vít Krejčík a Jan Schmidt (oba 3.A), kteří zvítězili v nejmladší kategorii mezi žáky třetích a čtvrtých tříd.  Výborné výkony na úrovni "Top 10" předvedli ještě devátá Nikola Pitrová a desátý Adam Gresl (oba 5.A). Dařilo se i dalším žákům, kteří přispěli do celkového hodnocení – jmenovitě: Jáchym Skácel (6.A), Tomáš Huťka (5.A) a dvojice Sofie Drongová a Ema Zámečníková (4.A). V samostatné kategorii Open obsadil Prokop Mašláň (7.A) páté místo a Jan Kubeša (7.A) doběhl desátý.

            Poděkování si zaslouží všech 25 žáků, kteří dokončili závod a nenechali se odradit "nespravedlivým" aprílovým počasím. Děkujeme i organizátorům a těšíme se na závěrečné květnové kolo, které se uskuteční v Malenovicích.

            Všechny fotografie ve Fotogalerii školy na zonerama.com

        • Zlatý štít 2024 pro Dianu
          • Zlatý štít 2024 pro Dianu

            Naše žákyně Diana Novokshonova (3.A) získala v prvním závodě sezóny zlato ve sportovní gymnastice. Blahopřejeme!  
            Sportovní gymnastka Diana Novokshonova (3. A) strávila jarní prázdniny v tělocvičně a vyplatilo se. V sobotu 24. 2. 2024 nastoupila v Ostravě k prvnímu závodu sezóny. A ačkoli závodila s děvčaty o dva až tři roky staršími, opět veze do Zlína pohár a zlatou medaili.

        • Bronzová medaile pro Amálku
          • Bronzová medaile pro Amálku

            Výborné výkony a velký úspěch nejmladších žaček naší školy v krasobruslařské Velké ceně Zlína
            Gratulujeme!   

            O víkendu se ve Zlíně po dlouhých letech uskutečnila krasobruslařská Velká cena Zlína. Soutěže se zúčastnila i 3 děvčata z naší školy: Amálie Pospíšilová, Pavla Žižková (nejmladší žačky) a Mia Bajzová (mladší žačky). Všechny tři podaly výborné výkony. Nejlepší umístění nakonec vybojovala skvělým výkonem Amálka. Bronzová medaile byla velkým překvapením. Amálka předvedla parádní výkon a určitě jí pomohlo i domácí prostředí. Děvčatům mockrát děkujeme za výbornou reprezentaci a držíme palce do dalších soutěží.

        • Festival IQ Play
          • Festival IQ Play

            Interaktivní výstava celosvětově uznávané české animátorky a ilustrátorky Elišky Podzimkové nás překvapila svými digitálním zpracováním. Aby obrázky mluvily a hýbaly se, museli jsme použít aplikaci Artivive. V sálech zlínského zámku tak ožila tajuplná filipínská džungle a my všichni jsme prožívali obrázky z nového vydání Malého prince autora Antoina de Saint-Exupéryho.

            Pomocí mobilního telefonu nebo tabletu se jednoduše rozpohybovaly její grafiky inspirované filipínskými rostlinami a živočichy u ostrova Negros. Tento originální projekt byl v této podobě první, který se nám v rámci hodin výtvarné výchovy podařilo navštívit. Doprovodný program nám nabídl film Modrý tygr a povídání o vesmíru s Ivanem Havlíčkem z Hvězdárny Zlín. Moc se líbilo:-)

        • Konverzační soutěž v angličtině
          • Konverzační soutěž v angličtině

            Na konci ledna se ve škole opět soutěžilo v angličtině, tentokrát v konverzaci.

            Ve dvou kategoriích se předvedlo 18 žáků, starší žáci byli těmi nejlepšími z písemné Olympiády (8. a 9. ročníky), mladší byli pečlivě vybráni z 6. a 7. tříd (na mnohé zájemce se bohužel ani nedostalo).
            Součástí samotné soutěže bylo představení, popis a porovnání obrázků, diskuze nad různými vizuálními podněty, starší mluvili i na vylosované téma a rovněž museli zodpovědět některé "tricky questions".

            Na vítězná místa dosáhli Jonáš, Jakub a Tobiáš z devátých tříd, v mladší kategorii sedmáci Martin a Gabriela a šesťák Jirka.

            Byli jsme velmi potěšeni skvělými výkony soutěžících. Vítězům budeme držet palce v okresních kolech a budeme se také těšit na další klání v angličtině.

            Keep up the great work, everyone! Mrkající

            Tým učitelů angličtiny druhého stupně

        • Volná místa
          • Volná místa

            ZŠ Emila Zátopka hledá speciálního pedagoga/pedagožku na zkrácený úvazek pro zástup za mateřskou dovolenou. Nástup možný ihned.

            ZŠ Emila Zátopka hledá kvalifikovaného učitele/učitelku pro 1. stupeň ZŠ na plný úvazek . Nástup možný ihned.

            V případě zájmou zašlete životopis na email ředitele školy bielka@zsezzlin.cz nebo volejte na telefonní číslo 730 150 586.

             

             

    • Základní škola Emila Zátopka Zlín, Univerzitní 2701, příspěvková organizace
      tel. 778 714 206

      email skola@zsezzlin.cz