• Exkurze do Vídně
          • Exkurze do Vídně

            Ve čtvrtek 30.5. jsme se s žáky 9. ročníku vydali do Vídně - města Sachrova dortu, valčíku, Marie Terezie či císaře Fantiška Josefa I. a jeho ženy Sisi. Po tomto krásném historickém městě nás provázel zkušený průvodce CK Rapant s.r.o. Zlín.

            Zavedl nás do zahrad a k fontáně zámku Schönbrunn, v centru města k Hofburgu, Opeře a Albertině, viděli jsme honosné budovy Neues Rathaus, Parlament, Burgteater, Spanischereitschule, prošli jsme se po slavných ulicích Graben, Kärntnerstrasse a dalších. U impozantního domu Svatého Štěpána byl rozchod a děti měly mimo jiné možnost ochutnat vynikající zmrzlinu nebo Mozartkugeln.

            Nejvíc se všichni těšili do zábavního parku Prater, kde nás čekalo mnoho neobvyklých atrakcí se spoustou zábavy. Bohužel se zrovna spustil déšť, ale i tak někteří zvládli i ty opravdu adrenalinové atrakce - vodní skluzavku, horskou dráhu nebo kolosální vyhlídkové obří kolo Riesenrad.

            V tento den jsme nejen nahlédli do pulzující metropole s patrným vlivem habsburské monarchie, ale zároveň jsme měli možnost vyzkoušet si, co jsme se naučili v hodinách němčiny.

            Všechny fotografie ve Fotogalerii školy na zonerama.com

    • Základní škola Emila Zátopka Zlín, Univerzitní 2701, příspěvková organizace
      telefon 778 714 206
      , email skola@zsezzlin.cz