• Olympiáda v orientačním běhu
          • Olympiáda v orientačním běhu

            Ve čtvrtek 18. dubna jsme se zúčastnili III. kola Zlínské olympiády škol v orientačním běhu. O největší úspěch naší školy se zasloužila dvojice Vít Krejčík a Jan Schmidt (oba 3.A), kteří zvítězili v nejmladší kategorii mezi žáky třetích a čtvrtých tříd.  Výborné výkony na úrovni "Top 10" předvedli ještě devátá Nikola Pitrová a desátý Adam Gresl (oba 5.A). Dařilo se i dalším žákům, kteří přispěli do celkového hodnocení – jmenovitě: Jáchym Skácel (6.A), Tomáš Huťka (5.A) a dvojice Sofie Drongová a Ema Zámečníková (4.A). V samostatné kategorii Open obsadil Prokop Mašláň (7.A) páté místo a Jan Kubeša (7.A) doběhl desátý.

            Poděkování si zaslouží všech 25 žáků, kteří dokončili závod a nenechali se odradit "nespravedlivým" aprílovým počasím. Děkujeme i organizátorům a těšíme se na závěrečné květnové kolo, které se uskuteční v Malenovicích.

            Všechny fotografie ve Fotogalerii školy na zonerama.com

        • Zlatý štít 2024 pro Dianu
          • Zlatý štít 2024 pro Dianu

            Naše žákyně Diana Novokshonova (3.A) získala v prvním závodě sezóny zlato ve sportovní gymnastice. Blahopřejeme!  
            Sportovní gymnastka Diana Novokshonova (3. A) strávila jarní prázdniny v tělocvičně a vyplatilo se. V sobotu 24. 2. 2024 nastoupila v Ostravě k prvnímu závodu sezóny. A ačkoli závodila s děvčaty o dva až tři roky staršími, opět veze do Zlína pohár a zlatou medaili.

        • Bronzová medaile pro Amálku
          • Bronzová medaile pro Amálku

            Výborné výkony a velký úspěch nejmladších žaček naší školy v krasobruslařské Velké ceně Zlína
            Gratulujeme!   

            O víkendu se ve Zlíně po dlouhých letech uskutečnila krasobruslařská Velká cena Zlína. Soutěže se zúčastnila i 3 děvčata z naší školy: Amálie Pospíšilová, Pavla Žižková (nejmladší žačky) a Mia Bajzová (mladší žačky). Všechny tři podaly výborné výkony. Nejlepší umístění nakonec vybojovala skvělým výkonem Amálka. Bronzová medaile byla velkým překvapením. Amálka předvedla parádní výkon a určitě jí pomohlo i domácí prostředí. Děvčatům mockrát děkujeme za výbornou reprezentaci a držíme palce do dalších soutěží.

        • Festival IQ Play
          • Festival IQ Play

            Interaktivní výstava celosvětově uznávané české animátorky a ilustrátorky Elišky Podzimkové nás překvapila svými digitálním zpracováním. Aby obrázky mluvily a hýbaly se, museli jsme použít aplikaci Artivive. V sálech zlínského zámku tak ožila tajuplná filipínská džungle a my všichni jsme prožívali obrázky z nového vydání Malého prince autora Antoina de Saint-Exupéryho.

            Pomocí mobilního telefonu nebo tabletu se jednoduše rozpohybovaly její grafiky inspirované filipínskými rostlinami a živočichy u ostrova Negros. Tento originální projekt byl v této podobě první, který se nám v rámci hodin výtvarné výchovy podařilo navštívit. Doprovodný program nám nabídl film Modrý tygr a povídání o vesmíru s Ivanem Havlíčkem z Hvězdárny Zlín. Moc se líbilo:-)

        • Konverzační soutěž v angličtině
          • Konverzační soutěž v angličtině

            Na konci ledna se ve škole opět soutěžilo v angličtině, tentokrát v konverzaci.

            Ve dvou kategoriích se předvedlo 18 žáků, starší žáci byli těmi nejlepšími z písemné Olympiády (8. a 9. ročníky), mladší byli pečlivě vybráni z 6. a 7. tříd (na mnohé zájemce se bohužel ani nedostalo).
            Součástí samotné soutěže bylo představení, popis a porovnání obrázků, diskuze nad různými vizuálními podněty, starší mluvili i na vylosované téma a rovněž museli zodpovědět některé "tricky questions".

            Na vítězná místa dosáhli Jonáš, Jakub a Tobiáš z devátých tříd, v mladší kategorii sedmáci Martin a Gabriela a šesťák Jirka.

            Byli jsme velmi potěšeni skvělými výkony soutěžících. Vítězům budeme držet palce v okresních kolech a budeme se také těšit na další klání v angličtině.

            Keep up the great work, everyone! Mrkající

            Tým učitelů angličtiny druhého stupně

        • Volná místa
          • Volná místa

            ZŠ Emila Zátopka hledá speciálního pedagoga/pedagožku na zkrácený úvazek pro zástup za mateřskou dovolenou. Nástup možný ihned.

            ZŠ Emila Zátopka hledá kvalifikovaného učitele/učitelku pro 1. stupeň ZŠ na plný úvazek . Nástup možný ihned.

            V případě zájmou zašlete životopis na email ředitele školy bielka@zsezzlin.cz nebo volejte na telefonní číslo 730 150 586.

             

             

    • Základní škola Emila Zátopka Zlín, Univerzitní 2701, příspěvková organizace
      tel. 778 714 206

      email skola@zsezzlin.cz